INGREDIËNTEN

Voor 4 personen

– 300g Ramen Noodles
– 3 el Rode Miso pasta
– 300g Rundergehakt / vleesvervanger / tofu
– 150g Tauge
– 100g Shiitake
– 1,5 l Groentebouillon
– 3 tenen Knoflook
– 1 Sjalot
– 2cm verse Gember
– 3 Bosuien
– 1 el Wit Sesamzaad
– 1 el Zwart Sesamzaad
– Sesam olie

Optioneel
– Soja saus
– Sriracha saus
– 4 eieren

 

Bereiding

Om de Aziatische sferen naar je woonkamer te halen staat er vandaag Japanse Miso Ramen op het menu! Met stokjes de slierten ramen naar binnen slurpen, terwijl je de rijke bouillon naar binnen lepelt. Voor ons is dit de herinnering aan onze reis door Japan. En een groot voordeel, voor deze ramen hoef je niet uren in de keuken te staan. Ze zijn makkelijk en snel te maken en zijn net zo smaakvol als de echte ‘originele’ Japanse Miso Ramen! 

Snijd de shiitake in partjes. Verhit een koekenpan met een scheutje sesamolie en bak de shiitake tot deze goudbruin zijn. Haal ze vervolgens uit de pan en bewaar voor later.
Snijd de sjalot en knoflook fijn. Schil de gember en snijd ook deze in kleine stukjes. Verhit een scheutje sesamolie in de koekenpan en voeg de witte sesamzaadjes, de sjalot, knoflook en gember toe. Fruit alles aan voor een paar minuten. Voeg twee eetlepels rode miso toe aan het mengsel in de pan en bak kort mee. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak alles nog voor circa 5 minuten tot dat het gehakt krokant is.

Maak de groentebouillon (dit mag met een bouillonblokje) en voeg hier 1 eetlepel rode miso aan toe. Laat de miso pasta op laag vuur in de bouillon trekken.
Kook de ramen zoals aangegeven op de verpakking. Spoel de ramen na het koken af met koud water, dit zorgt ervoor dat de ramen niet verder doorgaren.

Snijd de bosui in dunnen schuine ringen. Verdeel de ramen, het hakt, de shiitake en de tauge over de vier kommen. Schenk de (kokende) bouillon in de kommen en leg de bosui en de zwarte sesam erop als garnering. Voeg naar eigen smaak sesamolie, sojasaus en/of sriracha saus toe.

Wat ook echt een top toevoeging is, is een zacht gekookt eitje. Verwarm water in een pan en zodra het kookt, voorzichtig de eitjes erin laten zakken. 7 minuten koken en dan goed laten schrikken. 

Dozo Omeshiagarikudasai – eet smakelijk