OVER ONS

BROOS

BROOS brengt je samen, waar verhalen worden verteld en herinneringen worden gemaakt! Dit alles onder het genot van lekker eten en wijn – het vermaakt, verbind en verbroederd. 

Wij, Merlin en Sebastiaan, van BROOS delen naast de liefde voor elkaar ook de liefde voor koken, eten en wijn. Urenlang tafelen met vrienden en familie aan grote lange tafels, vinden wij het allerleukste. Onze passie voor eten, drinken en gezelligheid willen wij graag met zoveel mogelijk mensen delen. Daaruit is het idee voor BROOS ontstaan, prive chef aan huis, waarbij wij het hele ontbijt, lunch, borrel of diner van het begin tot eind in de puntjes verzorgen.

Onze passie blijft groeien en daarmee ook het aanbod van BROOS. Naast de restaurant beleving chef aan huis, verzorgen we ook wijnproeverijen, wijnworkshops en maken we van jouw (bedrijfs)feest, bruiloft of evenement een culinaire ervaring!

Je zal je misschien afvragen waarom de naam BROOS. BROOS staat voor eten met je vrienden, je familie, je bro’s. Daarbij bestaan onze gerechten uit verfijnde, delicate en broze producten, die omgetoverd worden tot culinaire geluksmomentjes!

Een heerlijk diner aan huis, geniet en geef je compleet over aan de gezelligheid aan tafel. Geen zorgen over of er genoeg eten is, staat het drinken wel koud? Nodig kok aan huis BROOS uit uw prive chef en wij verzorgen een unieke culinaire ervaring. Eet smakelijk!

Merlin

Merlin

Als kind kon ik me urenlang vermaken met het kijken van kookprogramma’s. Al die kennis moest natuurlijk daarna in de keuken uitgetest worden. Als snel stond ik bijna elke avond te koken en hoefden mijn ouders zich niet meer druk te maken over wat we die avond zouden eten. De interesse voor koken bleef en ook mijn liefde voor het zelf eten en drinken werd steeds groter.

Na mijn studie Media & Cultuur aan de UvA ben ik aan de slag gegaan als PR-adviseur. Toch begon het steeds vaker te borrelen om meer te gaan doen met mijn kookkunsten en mijn liefde voor het blij maken van mensen. 

Daarom besloot ik samen met Sebastiaan, dat het tijd was om ons hart te volgen. BROOS was geboren. Samen in de keuken staan, gastvrouw- en heer zijn en mensen entertainen. Doen wat ik het allerleukste vind en dat ook nog eens samen.

Merlin
Sebastiaan

Sebastiaan

Iedereen kent wel de vriendenboekjes van vroeger, met daarin de vraag – wat wil je later worden als je groot bent? Mijn antwoord: kok!

Dagelijks thuis koken en alles proberen te maken en te proeven. Als je niet probeert, weet je ook niet of het lukt en lekker is. 

De keuze is uiteindelijk toch een andere kant op gegaan en ik ben Marketing gaan studeren aan de Erasmus universiteit. De passie voor koken, eten en drinken is altijd gebleven. Gewerkt in de horeca, menig etentje georganiseerd en landen bezocht om alle geuren, smaken en ervaringen op te doen.

Maar je moet blijven leren en ervaren, daarom heb ik o.a. de WSET Level 3 wijncursus afgerond.